Založ si blog

Istou cestou k zdraviu

istou cestou k zdraviu

„Šťastie sa podobá zdraviu. Dokiaľ ho máš, ani si ho nevšimneš.“

—Wolfram von Eschenbach—

 

 

 

 

V posledných týždňoch sa stretávam s tým, že všade kde sa ocitnem, s každým s kým hovorím, tak v 99 percentách sa všetci zaoberajú peniazmi, úspechom a prosperitou. Raz mi niekto ponúka investičné zlato, inokedy obchod s kávou, alebo tam kde sa objavím sa ma ľudia pýtajú čo si myslím o tom mlm, alebo o tamtom. Všetci chceme byť úspešnejší než naši susedia, obchodní partneri a dávame si ciele, čo všetko musíme tento rok dosiahnuť. Nestačia nám už dve dovolenky, potrebujeme štyri. Nestačí nám jedno auto- musíme mať dve. Takto je to s domami, oblečením a mohol by som pokračovať ďalej.

Ale,

Je náš život o majetkoch? Je náš život  o súťažení? Súhlasím, že žiť v prosperite a žiť vo flow je super, pretože peniaze potrebujeme k životu úplne všetci. Peniaze sú energia a ja sám mám k peniazom veľmi pozitívny vzťah. Mám však na Vás otázku:

„Koľko krát za deň si poviete. Som zdravý, cítim sa skvele a som za to vďačný?“

Vytráca sa pokora, peniaze nás úplne pohlcujú, preto si poďme napísať niečo čo je podstatné pre úspech a to je je zdravie. Bez zdravia si len ťažko budeme užívať tie autá, domy čo nám stoja pred domom, jachty a všetky pôžitky tohto sveta.

Byť zdravý a cítiť sa fit a dobre je jedným zo základných predpokladov úspechu ako takého.

Koľkokrát si naopak poviete: „Bolí ma hlava?”

alebo: „Ide na mňa chrípka, zas budem dva týždne v posteli?“

Môžete tvrdiť, že ste zdraví, aj keď práve cítite, že to tak nie je?

Tu sa opäť dostávame k fungovaniu podvedomia. Nezabúdajte, že vaše myšlienky sa zhmotňujú a čo hovoríte vášmu podvedomiu, to je pre neho „príkazom!“

Ak si teda opakovane poviete, že ste zdraví, podvedomie povie: „OK. Rozumiem. Vykonám. Ak si hovorievate: „To zas bude nádcha” – ako asi reaguje vaše podvedomie? Opäť bez odporu súhlasí s vašim tvrdením.

Tým, čo v duchu i nahlas o svojom zdravotnom stave hovoríte, ovplyvňujete, ako na tom zdravotne ste.

Za čo ste dostávali v detstve pozornosť?

Príliš veľa detí u nás dostáva pozornosť až vtedy, keď ochorejú. Zrazu majú rodičia čas na prečítanie rozprávky, prinesenie čajíčka, či obstaranie vytúženej hračky. Zrazu dokážu odložiť všetky svoje „rozpracované projekty“ a zrušiť pracovné stretnutia a podobne.

Možno by len stačilo viac efektívne využívať čas a položiť si otázku: „Ktorých 20% mojich činností ovplyvňuje mojich 80% výsledkov?“ Paretovo pravidlo. O tom som písal TU.

Ak ale sme naozaj chorý, či už je to chrípka, alebo oveľa závažnejšie ochorenie.

Čo je to, čomu veríme? Čo je princípom zdravia?

Milujem knihy od Wallace D. Wattles a v knihe ISTOU CESTOU K ZDRAVIU sa píše:

„Princíp zdravia sa dáva do pohybu prostredníctvom Viery. Do činnosti ho nemôže uviesť nič iné a iba Viera vám môže umožniť spojiť sa v myšlienkach so zdravím a oddeliť sa od choroby. Pokým nebudete veriť v zdravie, neustále budete myslieť na chorobu. Ak nebudete mať vieru, budete pochybovať, ak budete pochybovať, budete sa báť, a ak sa budete báť, budete sa v duchu spájať s tým, čoho sa bojíte. Ak sa bojíte choroby, budete na seba myslieť v spojitosti s chorobou, a to vo vás vytvorí formu a pohyby choroby.

Práve tak ako pôvodná substancia vytvára zo seba formy svojich predstáv a myšlienok, tak aj vaše duchovné telo, ktoré je pôvodnou substanciou, preberá formy a pohyby všetkého, na čo myslíte. Ak sa bojíte choroby, ak sa jej desíte, ak máte pochybnosti, či ste pred chorobou v bezpečí, či dokonca keď nad chorobou rozjímate, spojíte sa ňou a ona vo vás vytvorí svoje formy a pohyby.

Dovoľte, aby som vám tu čosi objasnil. Účinnosť alebo tvorivú silu dodáva myšlienke viera, ktorá je v nej obsiahnutá. Myšlienky a predstavy, ktoré neobsahujú vieru, nevytvárajú žiadne formy. Beztvará substancia, ktorá pozná celú pravdu, a preto myslí iba pravdivo, má v každej myšlienke a predstave dokonalú vieru, pretože myslí iba pravdivo, a pravdivé sú všetky je myšlienky, ktoré vytvára. Keď si však predstavíte myšlienku v Beztvarej substancii, v ktorej niet viery, pochopíte, že takáto myšlienka by nemohla Substanciu uviesť do pohybu, nemohla by ani spôsobiť prevzatie formy.

Majte na mysli skutočnosť, že tvorivú energiu majú iba tie myšlienky a predstavy, ktoré boli počaté vo viere. Iba myšlienky, v ktorých je viera, sú schopné zmeniť fungovanie či znovu uviesť do činnosti Princíp zdravia.

Keď nebudete mať vieru v zdravie, určite budete mať vieru v chorobu. Keď nebudete  mať vieru v zdravie, myslieť na zdravie vám nepomôže, lebo vaše myšlienky nebudú účinné a nespôsobia vo vašom stave nijakú zmenu k lepšiemu.

Opakujem: Ak nebudete mať vieru v zdravie, budete mať vieru v chorobu, ak za takých podmienok budete myslieť na zdravie desať hodín denne a na chorobu len niekoľko minút, myšlienka chorobu preváži v kontrole nad vaším stavom, pretože na rozdiel od myšlienky na zdravie bude mať účinnosť viery. Vaše duchovné telo prevezme formu a pohyby choroby a nechá si ich, lebo vaša predstava zdravia nebude mať dostatočnú dynamickú silu zmeniť formu alebo pohyb.

Keď nebudete mať vieru v zdravie, myslieť na zdravie vám nepomôže.

Ak chcete vedu o tom, ako byť zdravý uplatňovať v praxi, musíte k zdraviu doplniť vieru. Viera sa začína dôverou, a teraz prichádzame k otázke. Čomu musíme dôverovať, aby sme mali vieru v zdravie? Musíte uveriť tomu, že vo vás i vašom okolí je sila zdravia väčšia než sila choroby, a nemôžete tomu nedôverovať, ak vezmete do úvahy nasledovné fakty:

Existuje Mysliaca substancia, z ktorej je všetko stvorené, a ktorá vo svojom pôvodnom stave prestupuje, preniká a vypĺňa medzipriestory univerza. Predstava formy v tejto Substancii formu vytvára, predstava pohybu pohyb začína. Vo vzťahu k človeku sú predstavy a myšlienky Pôvodnej substancie vždy o dokonalom zdraví a dokonalom fungovaní. Táto Substancia vnútri a mimo človeka vynakladá svoju energiu vždy smerom k zdraviu.

Človek je mysliace centrum, schopné pôvodnej myšlienky. Má duchovné telo Pôvodnej substancie, ktoré prestupuje fyzickým telom, a fungovanie fyzického tela je určené VIEROU jeho duchovného tela. Ak človek myslí s vierou na zdravé fungovanie, spôsobí tým, že jeho vnútorné funkcie budú fungovať zdravím spôsobom za predpokladu, že patričným spôsobom vykonáva aj vonkajšie funkcie. Ak však človek myslí s vierou na chorobu alebo jej silu, spôsobí tým, že jeho vnútorné fungovanie bude fungovaním choroby.

Pôvodná Inteligentná substancia je v človeku a vykonáva pohyb smerom k zdraviu, a tlačí naňho zo všetkých strán.

Človek žije a pohybuje sa v nekonečnom oceáne sily zdravia, túto silu využíva v závislosti od svojej viery.

Ak si ju privlastňuje a používa ju na seba, je všetka jeho, a keď sa s ňou spája prostredníctvom bezpodmienečnej viery, nemôže sa mu stať, aby nezískal zdravie, lebo sila tejto Substancie je všetka sila, ktorá existuje.

Viera v uvedené vyhlásenia je základom viery v zdravie. Ak im veríte, potom veríte, že prirodzeným stavom človeka je zdravie a že človek žije uprostred Všadeprítomného zdravia, veríte, že všetka sila prírody smeruje k zdraviu a zdravie je dostupné pre všetkých a určite ho môžu všetci dosiahnuť. 
Uveríte, že sila zdravia vo vesmíre je desaťtisíckrát mocnejšia než sila choroby, choroba vlastne žiadnu silu nemá, pretože je len výsledkom pomýleného spôsobu myslenia a viery. Ak uveríte, že zdravie je pre vás dostupné a určite ho môžete dosiahnuť, že presne viete, čo máte robiť, aby ste ho dosiahli, potom budete mať vieru v zdravie.“

A ak budeme zdravý a budeme sa cítiť fit- budeme aj úspešný. Čo je to čo urobíte pre svoje zdravie Vy?

Pokiaľ sa Vám tento článok páči, kliknite na “Páči sa mi”, alebo ho zdieľajte so svojimi priateľmi. Ďakujem

čaputová

Čaputová: Členstvo v klube NATO nám poskytuje ochranu teraz aj do budúcna

28.03.2024 12:58

V piatok uplynie výročie 20. výročia vstupu Slovenska do Aliancie.

izrael, palestína, gaza

Izraelská armáda tvrdí, že v nemocnici v Gaze zabila 200 ozbrojencov Hamasu

28.03.2024 12:44

Pacienti z radov civilistov a zdravotnícky personál bol podľa armády kvôli bojom evakuovaný do iného krídla nemocnice.

olympiada rieka Seina v Parizi

Ukrajinci vyhrali symbolickú bitku o Paríž, ale chcú, aby Rusov potrestali najprísnejšie

28.03.2024 12:30

Kyjev nechce vidieť na letných hrách ani jedného Rusa. Moskva tvrdí, že Medzinárodný olympijský výbor skĺzol do suterénu rasizmu neonacizmu.

zena tabletka lieky choroba liek

Japonsko eviduje 4 úmrtia a 100 hospitalizácií v súvislosti s doplnkami výživy

28.03.2024 12:09

Firma minulý týždeň informovala, že prvé sťažnosti na problémy s obličkami dostala už v januári.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1
Celková čítanosť: 1355x
Priemerná čítanosť článkov: 1355x

Autor blogu

Kategórie

Archív